Пленер “Светлина и сянка”

In 1. Новини

В седмицата между 5 и 10 октомври бях поканен от организаторите да участвам в пленера за портретна фотография “Светлина и сянка”. Тъй като за пръв път участвам в “специализиран” портретен пленер – имах някои резерви относно своето представяне, понеже винаги съм смятал портрета за своя “слаба дисциплина”.

В крайна сметка опасенията ми се оказаха напразни, защото не просто успях да направя неща, които да ми харесат, но и успях да грабна първата награда. Конкуренцията беше много силна, което прави тази награда още по-ценна за мен.

Ето някои от моите кадри от пленера /кликайте за голям формат/:

Първо, “печелившия” кадър:


Модел : Саша

Това е вторият ми конкурсен кадър:


Модел : Димо от PIF

Следват два кадъра, които не стигнаха до участие в изложбата:


Модел : Ники Бързаков


Модел : Габриела

До ден-два ще пусна схемите на осветление на тези кадри, тъй като доста хора ме помолиха за това.

Благодаря на организаторите, моделите, гримьорите/коафьорите и всички фотографи, които допринесоха за тази великолепна седмица във Велинград!
Тук е официалния сайт на пленера, в чиято галерия можете да видите всички фотографии от изложбата – заслужават си гледането: http://www.lightshadow.eu

Comments

 1. Поздравления колега! Наистина заслужаваш наградата си! желая ти успех и за в бъдеще!

 2. Снимката на Ники е убийствена!
  Надявам се да пуснеш и снимки които не си представил на журито, със сигурност има много интересни.

 3. Ами то аз само първите две представих на журито, защото като си погледнах нещата – нямах никакво съмнение кои трябва да са двата изложбени кадъра. Пък и журито достатъчно работа си имаше в последните часове преди изложбата :-) …та реших да не ги тормозя с тежки задачи.

 4. Браво и честито за наградата още веднъж :)

  Чакаме с нетърпение по-добробна информация и схема на осветлението :)

  поздрави

 5. Портретът на Саша наистина е перфектен и заслужено е отнесъл първата награда ! Светлината и сянката при Димо са много добре изразени и тази снимка също много ми харесва !
  И аз не съм участвал досега в подобни пленери, а, да ти кажа и награди нямам…тъй , че почвам да се замислям… :-) Но, сериозно, ти си се справил чудесно ! Поздравления !